söndag 2 augusti 2009

Det är verkligen illa

Under veckan som gått har jag och Lasse sett H tappa bakbenen alltför många gånger, han springer och leker sedan helt plötsligt ramlar bakdelen omkull. Han är pigg och glad annars, hänger med de andra hundarna när de leker jaktlekar men tyvärr har han dragit in bakbenen under kroppen vilket gör att han ständigt går kutryggigt. Måste ju bli påfrestande på den del av ryggen som är frisk tycker man. När han springer tar han inte heller ut stegen ordentligt och om han gör det så ramlar han omkull. Något jag också har lagt märke till är att han har problem att komma upp från bädden på morgonen, antagligen är han stel då och får svårt att röra sig på det mjuka underlaget. Det är jobbigt att se så vi har ett tungt beslut framför oss, att han inte kommer att bli gammal är helt säkert men när ska det ta slut??? Förra vintern blev han ju riktigt dålig så blir han inte bättre under hösten tänker jag inte plåga honom igenom en till vinter.

6 kommentarer:

  1. Ja det var verkligen ingen rolig läsning. Usch vad det ska vrida sig i magen... En sån ung hund!!! Det är inte klokt...

    Styrkekramar /Anna

    SvaraRadera
  2. Så tråkigt att läsa och jag säger som Anna: det är inte klokt; en så ung hund!
    Det som ändå känns bra är att ni fattar ett beslut som är bäst för Haxzo...

    SvaraRadera
  3. Ja fy än då ...,det absolut värsta med våra Fyrbenta vänner är då de inte mår bra.Jag känner å tänker på er !!Styrkekramar

    SvaraRadera
  4. Det är ett tufft beslut (been there, done that). Om det är så illa som du beskriver så är det dags att fatta ett beslut nu. Har du bestämt att en operation inte är ett alternativ?
    Ni måste tänka på om han har ett värdigt hundliv eller om han får fortsätta för att ni har svårt att skilja er från honom. Att skiljas kommer att vara lika svårt även om det blir längre fram.
    Tänk igenom det ordentligt så att ni inte ångrar er i efterhand med att ni lät honom hänga med för länge (har vänner som gjort det och ångrat sig flera år).
    Sköt om er! Kramar C

    SvaraRadera
  5. kramar i massor, fy sjutton

    Lie och grabbsen

    SvaraRadera
  6. Usch och fy, det är inget roligt beslut ni har framför er. Minns själv hur otroligt hemsk det var att till sist komma fram till beslutet med Birka.

    Kramar i massor

    Camilla

    SvaraRadera